Verzorging

 

De verzorging van je tatoeage.

Je verlaat TattooWeermann met alle aftercare die je nodig hebt. Ook kun je bij mij Bepanthen kopen om de tatoeage mee in te smeren tijdens het gehele genezingsproces. Bij veel tattooshops ontvang je een zakje met vaseline of een ander smeerseltje als aftercareproduct. Het beste is om deze producten niet te gebruiken. Er is maar één product goedgekeurd door de GGD voor de tatoeage aftercare en dat is Bepanthen.

Bezoek je een andere shop dan TattooWeermann? Informeer dan eerst of ze Bepanthen verkopen. Doen ze dit niet, zorg er dan voor dat je het in huis hebt voor de eerste dagen nadat de tatoeage gezet is. Je kun dan ook ten alle tijden verzorgings spullen kopen.

Op het moment dat je tatoeage net is gezet, kun je de folie 2 uur laten zitten. Mocht je langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem; je kunt de folie iets langer of korter laten zitten. Was echter wel altijd je handen met  desinfecterende Unicura zeep voor je aan je nieuwe tatoeage komt. Als je de folie eraf haalt, moet je de tatoeage met wat lauw water wassen en voorzichtig droogdeppen. Je hoeft hierna de tatoeage niet meer af te dekken met een verbandje of folie.

Je dient de Bepanthen die je hebt gekocht of al hebt, één of twee keer per dag op de tattoo aan te brengen. Was altijd je handen met  Unicura zeep voor je de Bepanthen aanbrengt. Gebruik de ongeparfumeerde Unicura handzeep tijdens het douchen. Voor het slapen moet je ook wat Bepanthen aanbrengen. Mocht je rode pukkeltjes rond de tatoeage krijgen, kan het zo zijn dat je overgevoelig bent voor Bepanthen. Als dit gebeurt, neem dan contact met me op.

 

Belangrijk! – Om niet te vergeten.

Een tatoeage is een schaafwond en moet ook zo behandeld worden. Er komen wat korstjes op de tatoeage die twee tot drie weken kunnen blijven zitten. Niet krabbelen dus! Met Bepanthen heb je de minste kans op korstjes en het minst last van jeuk.

– Hou dieren uit de buurt van je nieuwe tatoeage.
– Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden & natuurlijk zwemwater).
– Tijdens het genezingsproces (zes tot acht weken) moet je de tatoeage afdekken als je onder de zonnebank gaat of de zon ingaat.
– In de zomer moet je de tatoeage zeker vier tot zes weken goed insmeren met zonnebrandcrème. Bij voorkeur factor 30 mocht je toch de zon ingaan.

De tatoeage ziet er na twee weken al goed genezen uit, maar hou er rekening mee dat het twee maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is. Mocht het toch gebeuren dat je tatoeage bijgekleurd moet worden (wat door verschillende factoren kan gebeuren), dan kan je altijd kostenloos van maandag t/m vrijdag terecht na twee maanden voor controle.
Als je van tevoren een telefonische afspraak maakt, kan ik je inplannen voor de controlecheck.

 

Zwelling of beursheid?

Grote tatoeages op de voet, enkel, pols en aan de binnenkant van de bovenarm kunnen de dagen na het tatoeëren opzwellen en/of beurs aanvoelen. Je dient bij thuiskomst, indien je last hebt van een zwelling of beursheid, de tatoeage koud te houden en omhoog te houden. De tatoeage koud houden kan je doen door het af te spoelen onder de koude kraan. Je moet er dan geen zalf opsmeren omdat de wond niet afgesloten mag worden. Zodoende kan de zwelling slinken.

Ik zet tattoo's vanaf 16 jaar. Tot 18 jaar moet er een ouder en/of voogd meekomen. Ik vraag te allen tijde om je legitimatiebewijs.

 

Waarom Bepanthen?

Uit het voorgaande kan op wetenschappelijke basis gesteld worden dat de zalf Bepanthen een veilige meerwaarde heeft ten opzichte van vaseline. Wanneer de huid na een tatoeage sneller geneest is de kans op infecties het kleinst en geneest de tatoeage met een mooier resultaat. Vele onafhankelijke tattooartiesten en de GGD hebben ons dit bevestigd. Men is zeer tevreden over de resultaten met Bepanthen. Dit heeft geresulteerd in de opname van Bepanthen in het overzicht van de LCHV met voorbeelden van aftercarezalven die voldoen aan de richtlijnen.

 

Tot slot

Een tatoeage kan alleen goed genezen als je hygiënisch met je lichaam omgaat. Heb je vragen?  bel of email mij en ik zal je helpen in raad en daad. TattooWeermann kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, problemen in de genezingsperiode of enig ander letsel na het zetten van de tatoeage. Er wordt door mij zorggedragen dat de omstandigheden in mijn shop infectiegevaar zo klein mogelijk houdt. Het is echter aan jou om zorg te dragen voor een goede nazorg. ik zorg voor een tatoeage van goede kwaliteit en aftercareproducten; de verzorging ervan ligt bij u.

Raadpleeg bij iedere infectie een arts of neem contact op metTattooWeermann ik ben te bereiken op 0645717697