Eerste Tattoo?

Het laten zetten van een tatoeage is een hele overweging, vooral als het je eerste is. Hij staat voor altijd op je lichaam. Het is belangrijk dat je het bij de juiste tattoo shop laat doen. Bij het kiezen van de juiste tattoo shop en het laten zetten van je eerste tattoo komt nog best wat kijken. (Ik wil je helpen bij je keuze) en vertellen waar je rekening mee moet houden als je voor het eerst een tatoeage laat zetten.

Mag ik een tattoo?

Niet iedereen mag of kan een tatoeage laten zetten. Dit heeft te maken met je leeftijd en je gezondheid.

Leeftijd

Voor het laten zetten van een tatoeage is er een regelgeving met betrekking tot de leeftijd. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet getatoeëerd worden. Tussen de 12 en 16 jaar heb je toestemming nodig van je ouders of voogd en moeten deze aanwezig zijn tijdens het zetten van de tattoo. Tatoeages op het hoofd, de hals, polsen of handen zijn op deze leeftijd nog verboden. Vanaf 16 jaar mag je het zelf bepalen en overal tattoos laten aanbrengen.

Mijn shop heeft het recht om andere regels te hanteren, zolang ik niet onder de wettelijke leeftijdgrens tatoeër. Zo kan mijn shop er bijvoorbeeld voor kiezen om pas vanaf 18 jaar zonder toestemming van ouders of voogd te tatoeëren. Bij TattooWeermann heb ik ervoor gekozen om pas jongeren vanaf 16 jaar te tatoeëren. Ik vraag ten alle tijden om een geldig legitimatie bewijs.

Bij TattooWeermann moet tot je 18e altijd één van je ouders of een wettelijke voogd meenemen tijdens het tatoeëren. Dit doe ik vooral om jonge mensen tegen zichzelf te beschermen. Wanneer één van jouw ouders of een wettelijke voogd komt, kan ik ervan op aan dat je, samen met je ouders, goed hebt nagedacht over jouw tatoeage.

Gezondheid

Bij het zetten van een tatoeage wordt in feite een wond gemaakt. Om die reden is het helaas niet voor iedereen mogelijk om een tatoeage te nemen. Mensen die vanwege een ziekte een verlaagde afweer hebben of die bepaalde medicijnen gebruiken, met name antistolling (verhindering genezingsproces), kan het geadviseerd worden om geen tatoeage te laten zetten. Wanneer je twijfelt over jouw gezondheidssituatie kun je het best van tevoren overleggen met jouw arts. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je een shop binnenstapt. Je mag ook altijd telefonisch contact met mij opnemen voor advies.
Om een idee te geven raadt de GGD een tattoo af bij de volgende Gezondheidssituaties:

• Zwangerschap en borstvoeding
• Diabetes
• Chronische huidziekte
• Hart- en vaatafwijkingen
• Stollingsproblemen
• Allergie voor metaal of inkt (die bij het tatoeëren gebruikt worden)

Of op plekken:
• Die bestraald zijn
• Waar je plastische chirurgie hebt gehad
• Waar een litteken zit
• Waar de huid geïrriteerd is